DE GEBOORTE VAN EEN LEGENDE - AMERICA'S FIRST MOTORCYCLE COMPANY®

carl-oscar-hedstrom-lg

In 1897 richtte de industriële pionier George M. Hendee een fietsenproductiebedrijf op: de Hendee Manufacturing Company. Samen met mede-oprichter en hoofdingenieur Oscar Hedstrom opende Hendee in 1901 de eerste motorfietsenfabriek van het bedrijf in Springfield, Massachusetts.

Wat volgde was een halve eeuw van ongeëvenaarde groei in motorfietsproductie en innovatie, waarbij een belangrijke basis werd gelegd voor het ontstaan van de Amerikaanse motorrijdercultuur. In 1923 werd de Hendee Manufacturing Company omgedoopt tot de Indian Motocycle Company (Motocycle zonder ‘r’ gedurende de eerste tijd dat het woord werd gebruikt in combinatie met de merknaam Indian). Nog geen twee decennia later organiseerde een in Sturgis in South Dakota gevestigde club, bekend als de Jackpine Gypsies, een race genaamd Black Hills Classic. Dit groeide uit tot het grootste motortreffen ter wereld.

In de eerste periode van haar bestaan heeft het bedrijf dankzij haar innovaties en sportieve successen steeds een buitengewone veerkracht getoond, ondanks de crisisjaren en twee wereldoorlogen. En dat niet alleen, want het merk heeft in de Eerste en Tweede Wereldoorlog voertuigen geleverd aan de Amerikaanse en Franse grondtroepen die van essentieel belang waren.

BEKIJK DE MOTORFIETSEN WAARMEE DE BASIS WERD GELEGD VOOR DE EERSTE SUCCESSEN VAN INDIAN MOTORCYCLE

carl-oscar-hedstrom-lg

DE EERSTE FABRIEKS-RACEMOTORFIETS MET V-TWIN

– 1906 –
In 1906 werd de eerste fabrieks-racemotorfiets met V-twin gebouwd. Vanaf modeljaar 1907 werd een versie van deze V-twin, met een cilinderinhoud van 633 cc en een blokhoek van 42 graden, aangeboden in voor de verkoop bestemde modellen, waarmee dit de eerste in serie gebouwde Amerikaanse V-twin werd.

scout 01

INDIAN SCOUT

– 1920 –
In 1920 introduceerde het bedrijf de eerste Indian Scout. Deze snelle, betrouwbare en wendbare motorfiets heeft veel mensen verleid om voor het eerst op een motorfiets te stappen.

chief 01

INDIAN CHIEF

– 1922 –
Na de Scout uit 1920 introduceerde het bedrijf de Chief, waarmee een stevige basis werd gelegd voor een nieuw hoofdstuk in de vroege succesjaren van Indian Motorcycle.

ace 01

INDIAN ACE

– 1927 –
De Indian Ace, die werd geïntroduceerd na de overname van de Ace Motor Corporation door Hendee, werd al snel een boegbeeld van de innovativiteit van het bedrijf.

Selecteer een Afleverpunt

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0
Scroll naar boven